VIDEO: Novi MB Sprinter
VIDEO: Novi MB Sprinter
  07.02.2018  |  23:09
Čas branja: 1 min
Mercedes je predstavil tretjo generacijo Sprinterja ki bo na ceste zapeljala junija.

Sprinter bo še vedno pokrival razpon med 3,5 in 5,5 tone NDM. Ponudba pogonskih konfiguracij bo razširjena s prednjim pogonom – ta izvedba bo poskrbela za manjšo maso, nižjo ceno ter bo hkrati tudi bolj praktična, saj bo tovorni prostor kar 8 centimetrov bližje tlom.Tovorni prostor bo lahko opremljen z nosilci za prevoz dolgih tovorov pod streho, pri potniški različici pa so izpostavili popolnoma nove potniške sedeže, USB polnilce ter nosilce za mobilne naprave na bočnih stenah ter novo strešno klimatsko napravo.

Video

 

Štiri armature

Armaturne plošče bodo na voljo v štirih izvedbah, od povsem osnove z velikim predalom na sredi, do luksuzne, kjer bo na osrednjem delu nameščen velik barvni LCD zaslon. Generalno so povečali število odlagalnih mest po celotni kabini, zagon motorja bo potekal s pomočjo gumba in ne več klasičnega ključa, v primeru avtomatskega menjalnika pa se njegova ročica nahaja ob volanu.

Povsem nov je multifunkcijski volanski obroč, med merilniki bo lahko nameščen barvi zaslon potovalnega računalnika, za pomik voznikovega sedeža pa bo lahko skrbela elektrika. Parkirna zavora bo elektronska, s stikalom na armaturni plošči – zato v kabini ostaja več prostora na tleh, povsem na novo pa so zasnovane še komande za upravljanje s prezračevanjem.

eSprinter

Povsem pričakovano je Mercedes že sedaj napovedal tudi električno gnanega Sprinterja. Ta bo lahko opremljen z od 1 do 4 moduli baterij. Uporabljene bodo litij-ionske baterije, ki so združene v module, moduli pa nameščeni v jekleno ohišje, ki nudi zaščito baterij v primeru trka, hkrati pa jih je enostavno vgraditi oz. demontirati na servisu. Baterijski moduli bodo nameščeni pod vozilo, kar znižuje težišče vozila.Mercedes napoveduje da bo za baterije nudil 8 letno garancijo, pri čemer poudarjajo da si bodo številne komponente delili z ostalimi tudi osebnimi električnimi vozili iz hiše. Avtonomija vozila naj bi se, glede na število baterij, predvidoma gibala med 150 in 200 kilometri.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
K&B SI
Novice
Novice Prevzem Prvi serijski eCitaro

Nemško mesto Hamburg je prejelo prvi serijsko izdelani električni mestni avtobus Mercedes eCitaro.

K&B SI
Novice
Novice Nova vozila Policija prevzela 12 Jumperjev

Ministrstvo za notranje zadeve Republike Slovenije je na podlagi javnega razpisa za nabavo motornih vozil včeraj prevzelo 12 vozil...

K&B SI
Novice
Novice Tekmovanje Scania Driver Competitions

Scania organizira natečaj za voznike tovornjakov Scania Driver Competitions.

K&B SI
Novice
Novice Napoved Nikola prihaja v Evropo

Na podlagi velikega povpraševanja je ameriški Nikola Motor Company napovedal evropsko različico tovornjaka s pogonom na vodik - Nikola...

K&B SI
Novice
Novice Varnost Volvo Trucks nadaljuje s projektom »Ustavi. Poglej. Pojdi.«

Volvo Trucks nadaljuje projekt »Ustavi. Poglej. Pojdi.«, ki je namenjen izobraževanju otrok drugih razredov osnovnih šol. Tokrat so se...

K&B SI
Novice
Novice Elektrika Prvi električni dvonadstropni cabrio bus

Londonsko podjetje RATP je v svojo floto dodalo prvi električni dvonadstropni cabrio avtobus.

K&B SI
Novice
Novice Otvoritev Prvi Ford Trucks center v Sloveniji

V četrtek, 25.10.2018, je bila svečana otvoritev prodajno-servisnega centra Ford Trucks na Celovški cesti 492 v Ljubljani.

K&B SI
Novice
Novice Plin Iveco Crossway NP

Iveco je na sejmu Autocar Expo v Lyonu predstavil novo različico linijskega avtobusa Crossway s pogonom na stisnjen zemeljski plin CNG.