VIDEO: Novi MB Sprinter
VIDEO: Novi MB Sprinter
  07.02.2018  |  23:09
Čas branja: 1 min
Mercedes je predstavil tretjo generacijo Sprinterja ki bo na ceste zapeljala junija.

Sprinter bo še vedno pokrival razpon med 3,5 in 5,5 tone NDM. Ponudba pogonskih konfiguracij bo razširjena s prednjim pogonom – ta izvedba bo poskrbela za manjšo maso, nižjo ceno ter bo hkrati tudi bolj praktična, saj bo tovorni prostor kar 8 centimetrov bližje tlom.Tovorni prostor bo lahko opremljen z nosilci za prevoz dolgih tovorov pod streho, pri potniški različici pa so izpostavili popolnoma nove potniške sedeže, USB polnilce ter nosilce za mobilne naprave na bočnih stenah ter novo strešno klimatsko napravo.

Video

 

Štiri armature

Armaturne plošče bodo na voljo v štirih izvedbah, od povsem osnove z velikim predalom na sredi, do luksuzne, kjer bo na osrednjem delu nameščen velik barvni LCD zaslon. Generalno so povečali število odlagalnih mest po celotni kabini, zagon motorja bo potekal s pomočjo gumba in ne več klasičnega ključa, v primeru avtomatskega menjalnika pa se njegova ročica nahaja ob volanu.

Povsem nov je multifunkcijski volanski obroč, med merilniki bo lahko nameščen barvi zaslon potovalnega računalnika, za pomik voznikovega sedeža pa bo lahko skrbela elektrika. Parkirna zavora bo elektronska, s stikalom na armaturni plošči – zato v kabini ostaja več prostora na tleh, povsem na novo pa so zasnovane še komande za upravljanje s prezračevanjem.

eSprinter

Povsem pričakovano je Mercedes že sedaj napovedal tudi električno gnanega Sprinterja. Ta bo lahko opremljen z od 1 do 4 moduli baterij. Uporabljene bodo litij-ionske baterije, ki so združene v module, moduli pa nameščeni v jekleno ohišje, ki nudi zaščito baterij v primeru trka, hkrati pa jih je enostavno vgraditi oz. demontirati na servisu. Baterijski moduli bodo nameščeni pod vozilo, kar znižuje težišče vozila.Mercedes napoveduje da bo za baterije nudil 8 letno garancijo, pri čemer poudarjajo da si bodo številne komponente delili z ostalimi tudi osebnimi električnimi vozili iz hiše. Avtonomija vozila naj bi se, glede na število baterij, predvidoma gibala med 150 in 200 kilometri.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
K&B SI
Novice
Novice Elektrika CF Electric za Manders Transport

Potem ko je bil decembra predan v uporabo DAF CF Electric nizozemski trgovski verigi Jumbo, je v teh dneh enega prevzelo tudi transportno...

K&B SI
Novice
Novice Parkirišča 1.100 novih parkirišč v Avstriji

Medtem ko se vsa Evropa sooča s pomankanjem parkirnih mest za tovorna vozila, iz Avstrije prihaja vzpodbudna vest – v letih 2019 in 2020...

K&B SI
Novice
Novice Izredni prevozi Petosna Scania S730

Nizozemsko podjetje Te Kloeze-Bruyl je v svoj vozni park tovornjakov za izredne prevoze vključilo Scanio S730 v konfiguraciji 10×4*6.

K&B SI
Novice
Novice Predstavitev Slovenska premiera Actrosa

V Ljubljani je potekala premiera prenovljenega Mercedesovega Actrosa, ki bo na slovenske ceste sicer zapeljal v mesecu juniju.

K&B SI
Novice
Novice Migranti Še en zid v Calaisu

Potem, ko je bil zgrajen zid med avtocesto in nekdanjim migrantskim taboriščem imenovanim 'džungla', se sedaj gradi še zid okoli...

K&B SI
Novice
Novice Zakonodaja Kazen za izklop zavorne asistence

Nemško ministrstvo za promet napoveduje spremembo zakonodaje, ki bo omogočala kaznovanje voznikov, ki izklopijo zavorno asistenco.

K&B SI
Novice
Novice Hödlmayr z visoko kakovostjo kleparstva in lakiranja

Tehniki podjetja Hödlmayr International zagotavljajo visoke standarde kakovosti v lastnih avtomobilskih logističnih centrih po vsej...

K&B SI
Novice
Novice Lepotice se vozijo s Setro

30 tekmovalk na izboru za Miss Francije 2019 se je prevažalo z luksuzno opremljeno Sestro S 516 HDH.