DKV BOX za celo Evropo
DKV BOX za celo Evropo
  31.08.2018  |  13:04
Čas branja: 1 min
Naprava za cestninjenje, ki bo uporabna po vsej Evropi, bo na voljo od zadnjega četrtletja leta 2018 in jo je že možno naročiti prek spleta.

Naprava DKV BOX EUROPE, preko katere se bo v prihodnosti plačevalo cestnine po vsej Evropi, trenutno prestaja končno preizkusno fazo pri belgijskemu podjetju za cestninjenje Viapass. Uporabniki DKV po vsej Evropi preizkušajo več tisoč naprav. Poleg podatkov o transakciji preskušajo tudi ostale procese, povezane z napravo, kot so nujni primeri in pomoč strankam.

Avtoprevozniško podjetje Vervoer Engelbosch je prvi testni uporabnik v Belgiji, ki je prejel svoje naprave. Avtoprevoznik bo sprva uporabljal DKV BOX EUROPE v svojih vozilih v domačem prometu. "Zelo smo zadovoljni, da že imamo napravo, ki pokriva veliko število držav. To je veliko olajšanje za transportna podjetja, zlasti ker se lahko enostavno priključuje še nove države," pravi generalni direktor Michel Engelbosch. Napravo DKV BOX EUROPE je že možno naročiti prek spleta. V belgijskem cestninskem sistemu se lahko prvo cestnino zavede in poravna preko DKV BOX EUROPE od zadnjega četrtletja leta 2018. Nemške cestnine bodo aktivirane v začetku leta 2019, spomladi 2019 pa jim bodo sledile t. i. države DSRC (Avstrija, Francija, Španija, Portugalska). Kmalu zatem se bo pridružila tudi Italija. Spomladi 2019 bo naprava DKV BOX EUROPE omogočala tudi plačevanje uporabnine za mostova Öresund in Storebault v Skandinaviji. "Naš srednjeročni cilj je počasi nadomestiti različne enote v vozilih po vsej Evropi z napravo DKV BOX EUROPE," pravi Jürgen Steinmeyer, direktor za cestninjenje pri DKV Euro Service. "Naprave DKV BOX EUROPE ni potrebno nadomeščati, če jo želimo uporabljati pri plačevanju cestnin v dodatnih državah."

Uporabniki DKV se lahko registrirajo preko spleta za dodatne cestnine, ki se jim jih priključi k napravi preko konfiguracije OTA (over-the-air), ne glede na to, kje v Evropi se vozilo trenutno nahaja.

Dodatne informacije najdete na www.dkv-euroservice.com

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
K&B SI
Novice
Novice Prevzem Prvi serijski eCitaro

Nemško mesto Hamburg je prejelo prvi serijsko izdelani električni mestni avtobus Mercedes eCitaro.

K&B SI
Novice
Novice Nova vozila Policija prevzela 12 Jumperjev

Ministrstvo za notranje zadeve Republike Slovenije je na podlagi javnega razpisa za nabavo motornih vozil včeraj prevzelo 12 vozil...

K&B SI
Novice
Novice Tekmovanje Scania Driver Competitions

Scania organizira natečaj za voznike tovornjakov Scania Driver Competitions.

K&B SI
Novice
Novice Napoved Nikola prihaja v Evropo

Na podlagi velikega povpraševanja je ameriški Nikola Motor Company napovedal evropsko različico tovornjaka s pogonom na vodik - Nikola...

K&B SI
Novice
Novice Varnost Volvo Trucks nadaljuje s projektom »Ustavi. Poglej. Pojdi.«

Volvo Trucks nadaljuje projekt »Ustavi. Poglej. Pojdi.«, ki je namenjen izobraževanju otrok drugih razredov osnovnih šol. Tokrat so se...

K&B SI
Novice
Novice Elektrika Prvi električni dvonadstropni cabrio bus

Londonsko podjetje RATP je v svojo floto dodalo prvi električni dvonadstropni cabrio avtobus.

K&B SI
Novice
Novice Otvoritev Prvi Ford Trucks center v Sloveniji

V četrtek, 25.10.2018, je bila svečana otvoritev prodajno-servisnega centra Ford Trucks na Celovški cesti 492 v Ljubljani.

K&B SI
Novice
Novice Plin Iveco Crossway NP

Iveco je na sejmu Autocar Expo v Lyonu predstavil novo različico linijskega avtobusa Crossway s pogonom na stisnjen zemeljski plin CNG.