DKV BOX za celo Evropo
DKV BOX za celo Evropo
  31.08.2018  |  13:04
Čas branja: 1 min
Naprava za cestninjenje, ki bo uporabna po vsej Evropi, bo na voljo od zadnjega četrtletja leta 2018 in jo je že možno naročiti prek spleta.

Naprava DKV BOX EUROPE, preko katere se bo v prihodnosti plačevalo cestnine po vsej Evropi, trenutno prestaja končno preizkusno fazo pri belgijskemu podjetju za cestninjenje Viapass. Uporabniki DKV po vsej Evropi preizkušajo več tisoč naprav. Poleg podatkov o transakciji preskušajo tudi ostale procese, povezane z napravo, kot so nujni primeri in pomoč strankam.

Avtoprevozniško podjetje Vervoer Engelbosch je prvi testni uporabnik v Belgiji, ki je prejel svoje naprave. Avtoprevoznik bo sprva uporabljal DKV BOX EUROPE v svojih vozilih v domačem prometu. "Zelo smo zadovoljni, da že imamo napravo, ki pokriva veliko število držav. To je veliko olajšanje za transportna podjetja, zlasti ker se lahko enostavno priključuje še nove države," pravi generalni direktor Michel Engelbosch. Napravo DKV BOX EUROPE je že možno naročiti prek spleta. V belgijskem cestninskem sistemu se lahko prvo cestnino zavede in poravna preko DKV BOX EUROPE od zadnjega četrtletja leta 2018. Nemške cestnine bodo aktivirane v začetku leta 2019, spomladi 2019 pa jim bodo sledile t. i. države DSRC (Avstrija, Francija, Španija, Portugalska). Kmalu zatem se bo pridružila tudi Italija. Spomladi 2019 bo naprava DKV BOX EUROPE omogočala tudi plačevanje uporabnine za mostova Öresund in Storebault v Skandinaviji. "Naš srednjeročni cilj je počasi nadomestiti različne enote v vozilih po vsej Evropi z napravo DKV BOX EUROPE," pravi Jürgen Steinmeyer, direktor za cestninjenje pri DKV Euro Service. "Naprave DKV BOX EUROPE ni potrebno nadomeščati, če jo želimo uporabljati pri plačevanju cestnin v dodatnih državah."

Uporabniki DKV se lahko registrirajo preko spleta za dodatne cestnine, ki se jim jih priključi k napravi preko konfiguracije OTA (over-the-air), ne glede na to, kje v Evropi se vozilo trenutno nahaja.

Dodatne informacije najdete na www.dkv-euroservice.com

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
K&B SI
Novice
Novice Tehnologija Volvo I-Save paket

Volvo Trucks je s ciljem zmanjševanja porabe goriva predstavil nov paket imenovan I-Save, ki naj bi pri modelih FH prispeval k do 7 %...

K&B SI
Novice
Novice Avtodom Neoplan kot luksuzni avtodom

MAN-ov Bus Modification Center je iz turističnega avtobusa Neoplan Tourliner naredil luksuzni avtodom.

K&B SI
Novice
Novice Statistika Traton z veliko rastjo

Skupina Traton, ki združuje znamke MAN, Scania in Volkswagen Caminhões e Ônibus, je v preteklem letu beležila veliko rast prodaje.

K&B SI
Novice
Novice Prevzem 20 Scanij za Špedicijo Goja

Špedicija Goja je v januarju 2019 od Scanie Slovenija d.o.o. prevzela 20 novih tovornjakov modela R450.

K&B SI
Novice
Novice Oldtimer Najstarejši je A1600 iz leta 1968

DAF je lani, ob praznovanju 90. obletnice znamke, sprožil akcijo iskanja najstarejšega tovornjaka, ki je še vedno v uporabi.

K&B SI
Novice
Novice Scania 14.000 km čez Južno Ameriko

V sklopu predstavitve nove generacije tovornjakov v Južni Ameriki je Scania z dvema tovornjakoma S500 prevozila 14.000 kilometrov od...

K&B SI
Novice
Novice Bauma Motor D15 namesto D20

MAN bo na salonu BAUMA predstavil 11 vozil, poudarek pa je na novi generaciji motorjev, povečani učinkovitosti in nosilnosti.

K&B SI
Novice
Novice Elektrika CF Electric za Manders Transport

Potem ko je bil decembra predan v uporabo DAF CF Electric nizozemski trgovski verigi Jumbo, je v teh dneh enega prevzelo tudi transportno...