Actros brez ogledal
Actros brez ogledal
  07.09.2018  |  11:21
Čas branja: 1 min
Mercedes je posodobil svojega glavnega igralca na področju težkih tovornjakov.

Na pogled boste zaman iskali večje razlike med obstoječim modelov, saj jih ni. Zagotovo pa je hitro opazno da Actros nima več vzvratnih ogledal. Nadomestile sta jih kameri, v notranjosti pa voznik njuno sliko spremlja na LCD zaslonih visoke ločljivosti.

Če nadaljujemo z dizajnom, so malenkostno spremenjeni prednji žarometi, ki imajo integriran LED trak, kateri služi tudi za smernike, nove so še zadnje luči z LED diodami ter malenkost optimizirani usmerjevalci zraka.

Več novosti je v kabini – armatura je bila močno spremenjena, poslovila se je kopica stikal ter analogni merilniki, namesto njih ima Actros sedaj dva zaslona, od katerih je desni občutljiv na dotik. Nov je tudi volanski obroč s spremenjenimi stikali, spremenjena pa je tudi osvetlitev notranjosti – nočna osvetlitev sedaj sveti v barvi jantarja.

Za to da naj bi se poraba goriva pri prenovljenemu modelu zmanjšala za 3 do 5 odstotkov, je poleg odsotnosti ogledal, zaslužen izboljšan sistem predvidljivega topografskega tempomata PPC ter izpopolnjena strategija avtomatiziranega menjalnika Power Shift 3.

Novo na področju asistenčnih sistemov je še peta generacija zavorne asistence ABA5, ki ima še izboljšano prepoznavanje pešcev ter možnost pol-samodejne vožnje – Actros namreč lahko sam popravlja smer, če vozilo zapelje preko črte, ali v primerih sunkov bočnega vetra.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
K&B SI
Novice
Novice Prevzem Prvi serijski eCitaro

Nemško mesto Hamburg je prejelo prvi serijsko izdelani električni mestni avtobus Mercedes eCitaro.

K&B SI
Novice
Novice Nova vozila Policija prevzela 12 Jumperjev

Ministrstvo za notranje zadeve Republike Slovenije je na podlagi javnega razpisa za nabavo motornih vozil včeraj prevzelo 12 vozil...

K&B SI
Novice
Novice Tekmovanje Scania Driver Competitions

Scania organizira natečaj za voznike tovornjakov Scania Driver Competitions.

K&B SI
Novice
Novice Napoved Nikola prihaja v Evropo

Na podlagi velikega povpraševanja je ameriški Nikola Motor Company napovedal evropsko različico tovornjaka s pogonom na vodik - Nikola...

K&B SI
Novice
Novice Varnost Volvo Trucks nadaljuje s projektom »Ustavi. Poglej. Pojdi.«

Volvo Trucks nadaljuje projekt »Ustavi. Poglej. Pojdi.«, ki je namenjen izobraževanju otrok drugih razredov osnovnih šol. Tokrat so se...

K&B SI
Novice
Novice Elektrika Prvi električni dvonadstropni cabrio bus

Londonsko podjetje RATP je v svojo floto dodalo prvi električni dvonadstropni cabrio avtobus.

K&B SI
Novice
Novice Otvoritev Prvi Ford Trucks center v Sloveniji

V četrtek, 25.10.2018, je bila svečana otvoritev prodajno-servisnega centra Ford Trucks na Celovški cesti 492 v Ljubljani.

K&B SI
Novice
Novice Plin Iveco Crossway NP

Iveco je na sejmu Autocar Expo v Lyonu predstavil novo različico linijskega avtobusa Crossway s pogonom na stisnjen zemeljski plin CNG.