Prihaja hibridni Transit
Prihaja hibridni Transit
  11.09.2018  |  08:04
Čas branja: 1 min
Ford bo na salonu v Hannovru predstavil novo generacijo povezanih in elektrificiranih gospodarskih vozil Transit.

Novi dvotonski Transit, ki se premierno predstavlja svetu, prinaša izboljšave na področju učinkovite porabe goriva in nosilnosti, prav tako kot prvi v segmentu uvaja 48-voltno 'mehko' (pomožno) hibridno tehnologijo (mild hybrid – mHEV). Inovativni dostavnik Transit Custom s priklopnim hibridnim pogonom (PHEV) se pred prihodom na trg v letu 2019 prvič predstavlja v končni proizvodni različici.

Ford bo predstavil napredne rešitve s področja telematike in podatkovnih storitev za povezana gospodarska vozila, ki bodo strankam z avtomobilskimi parki gospodarskih vozil pomagale doseči optimalno učinkovitost in uporabo vozil. Novi Ranger Raptor – najtrpežnejša in najzmogljivejša različica najbolje prodajanega pickupa v Evropi – bo prihrumel v Hannover po javni premieri na Gamescomu.

Transit Custom PHEV – brez emisij in strahu glede dosega

Fordov inovativni Transit Custom PHEV je opremljen z naprednim hibridnim sistemom, ki omogoča doseg do 50 kilometrov povsem brez emisij, za podaljšanje dosega pa skrbi večkrat nagrajeni 1,0-litrski bencinski motor EcoBoost. Ko je treba med postanki za polnjenje prevoziti daljše poti, motor EcoBoost polni vgrajene akumulatorje ter uporabnikom zagotavlja učinkovitost in prilagodljivost ob skupnem dosegu več kot 500 kilometrov. V končni proizvodni različici v Hannovru razstavljeni PHEV ima kompakten tekočinsko hlajeni paket litij-ionskih akumulatorjev pod tovornim dnom, da je za tovor na voljo prav toliko prostora kot pri standardnem dostavniku. Vozilo odlikuje povsem nova zasnova notranjosti najnovejšega Transita Custom, vključno s posebnimi informacijskimi zasloni za različico PHEV.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
K&B SI
Novice
Novice Prevzem Prvi serijski eCitaro

Nemško mesto Hamburg je prejelo prvi serijsko izdelani električni mestni avtobus Mercedes eCitaro.

K&B SI
Novice
Novice Nova vozila Policija prevzela 12 Jumperjev

Ministrstvo za notranje zadeve Republike Slovenije je na podlagi javnega razpisa za nabavo motornih vozil včeraj prevzelo 12 vozil...

K&B SI
Novice
Novice Tekmovanje Scania Driver Competitions

Scania organizira natečaj za voznike tovornjakov Scania Driver Competitions.

K&B SI
Novice
Novice Napoved Nikola prihaja v Evropo

Na podlagi velikega povpraševanja je ameriški Nikola Motor Company napovedal evropsko različico tovornjaka s pogonom na vodik - Nikola...

K&B SI
Novice
Novice Varnost Volvo Trucks nadaljuje s projektom »Ustavi. Poglej. Pojdi.«

Volvo Trucks nadaljuje projekt »Ustavi. Poglej. Pojdi.«, ki je namenjen izobraževanju otrok drugih razredov osnovnih šol. Tokrat so se...

K&B SI
Novice
Novice Elektrika Prvi električni dvonadstropni cabrio bus

Londonsko podjetje RATP je v svojo floto dodalo prvi električni dvonadstropni cabrio avtobus.

K&B SI
Novice
Novice Otvoritev Prvi Ford Trucks center v Sloveniji

V četrtek, 25.10.2018, je bila svečana otvoritev prodajno-servisnega centra Ford Trucks na Celovški cesti 492 v Ljubljani.

K&B SI
Novice
Novice Plin Iveco Crossway NP

Iveco je na sejmu Autocar Expo v Lyonu predstavil novo različico linijskega avtobusa Crossway s pogonom na stisnjen zemeljski plin CNG.