VIDEO: Volvo Vera
VIDEO: Volvo Vera
  17.09.2018  |  12:12
Čas branja: 2 min
Volvo Trucks zdaj predstavlja novo prevozno rešitev z avtonomnimi električnimi gospodarskimi vozili, ki bo lahko prispevala k učinkovitejšim, varnejšim in čistejšim prevozom.

Naraščanje števila svetovnega prebivalstva in rast urbanizacije povzročata pomembne izzive reševanja okoljskih težav, kot so prometni zastoji, onesnaževanje in prevelik hrup. Naraščajoča poraba, hitra rast e-trgovine in vsesplošno pomanjkanje voznikov pomenijo večje zahteve za učinkovite prevozne rešitve.

Video

 

„Popoln potencial prevozništva še ni v celoti izkoriščen. Vse kaže na to, da se bo v prihodnjem desetletju globalna potreba po prevozih še naprej bistveno povečevala. Če želimo temu povpraševanju zadostiti na trajnosten in učinkovit način, moramo najti nove rešitve. Da bi zagotovili dobro delujoč sistem pretoka blaga, moramo obstoječo infrastrukturo izkoristiti bolje kot doslej. Prevozni sistem, ki ga razvijamo, je lahko pomemben dodatek k današnjim rešitvam in lahko pomaga obvladati številne izzive, s katerimi se spopadajo družba, prevozniška podjetja in naročniki prevoza,“ pravi Claes Nilsson, predsednik družbe Volvo Trucks.

Prihodnja prevozna rešitev družbe Volvo Trucks je namenjena za redne in ponavljajoče se prevoze, za katere so značilne razmeroma kratke razdalje, velike količine blaga in visoka natančnost dostave. Prevozi med proizvodnimi obrati so tipični primeri, lahko pa se bo uporabljala tudi v drugih primerih. „Naš sistem si je mogoče predstavljati kot razširitev naprednih logističnih rešitev, ki jih številne industrije že uporabljajo. Ker uporabljamo avtonomna vozila brez emisij izpušnih plinov ali hrupa, jih je mogoče uporabljati podnevi ali ponoči. Rešitev uporablja obstoječo cestno infrastrukturo in tovorne ploščadi, kar omogoča lažje povračilo stroškov in integracijo z obstoječimi prevozi,“ pojasnjuje Mikael Karlsson, podpredsednik oddelka za avtonomne rešitve.

Prevoze opravljajo avtonomna električna vozila, povezana s storitvijo v oblaku in središčem za nadzor prevozov. Vozila so opremljena z naprednimi sistemi za avtonomno vožnjo. Zasnovani so tako, da določijo položaj vozil do centimetra natančno, podrobno spremljajo in analizirajo druge udeležence v prometu ter se odzivajo z visoko ravnjo natančnosti.

Središče za nadzor prevozov nenehno spremlja potek prevoza in natančno sledi položaju vsakega vozila, napolnjenosti akumulatorja, vsebini tovora, zahtevam glede servisiranja ter številnim drugim parametrom. Kot pri postopku industrijske proizvodnje sta hitrost in potek prevoza prilagojena, da ne bi prišlo do nepotrebnega čakanja in da se zagotovi natančnost dostave. Tako bo mogoče zmanjšati odpadke v obliki varnostnih zalog in povečati razpoložljivost. Vozila, ki opravljajo prevoze po isti progi, sodelujejo in tako ustvarjajo najboljši pretok.

V bližnji prihodnosti bo prevozna rešitev družbe Volvo Trucks izpopolnjena skupaj z izbranimi strankami pri prednostnih prevozih.

Podatki

  • Družba Volvo Trucks razvija novo vrsto prevozne rešitve kot dodatek k trenutnim rešitvam za ponavljajoče se prevoze med fiksnimi vozlišči, ki vključujejo visoko natančnost.
  • Prevozno rešitev sestavljajo avtonomna, povezana električna vozila in središče za nadzor prevozov.
  • Vozila se uporabljajo kot vlačilci in so združljiva z obstoječimi tovornimi ploščadmi/priklopniki.
  • Pogon je popolnoma električen, z nizkimi ravnmi hrupa. Pogonski sklop in akumulator sta enake vrste kot pri električnih tovornih vozilih Volvo Trucks.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
K&B SI
Novice
Novice Prevzem Prvi serijski eCitaro

Nemško mesto Hamburg je prejelo prvi serijsko izdelani električni mestni avtobus Mercedes eCitaro.

K&B SI
Novice
Novice Nova vozila Policija prevzela 12 Jumperjev

Ministrstvo za notranje zadeve Republike Slovenije je na podlagi javnega razpisa za nabavo motornih vozil včeraj prevzelo 12 vozil...

K&B SI
Novice
Novice Tekmovanje Scania Driver Competitions

Scania organizira natečaj za voznike tovornjakov Scania Driver Competitions.

K&B SI
Novice
Novice Napoved Nikola prihaja v Evropo

Na podlagi velikega povpraševanja je ameriški Nikola Motor Company napovedal evropsko različico tovornjaka s pogonom na vodik - Nikola...

K&B SI
Novice
Novice Varnost Volvo Trucks nadaljuje s projektom »Ustavi. Poglej. Pojdi.«

Volvo Trucks nadaljuje projekt »Ustavi. Poglej. Pojdi.«, ki je namenjen izobraževanju otrok drugih razredov osnovnih šol. Tokrat so se...

K&B SI
Novice
Novice Elektrika Prvi električni dvonadstropni cabrio bus

Londonsko podjetje RATP je v svojo floto dodalo prvi električni dvonadstropni cabrio avtobus.

K&B SI
Novice
Novice Otvoritev Prvi Ford Trucks center v Sloveniji

V četrtek, 25.10.2018, je bila svečana otvoritev prodajno-servisnega centra Ford Trucks na Celovški cesti 492 v Ljubljani.

K&B SI
Novice
Novice Plin Iveco Crossway NP

Iveco je na sejmu Autocar Expo v Lyonu predstavil novo različico linijskega avtobusa Crossway s pogonom na stisnjen zemeljski plin CNG.