VIDEO: Volvo Vera
VIDEO: Volvo Vera
  17.09.2018  |  12:12
Čas branja: 2 min
Volvo Trucks zdaj predstavlja novo prevozno rešitev z avtonomnimi električnimi gospodarskimi vozili, ki bo lahko prispevala k učinkovitejšim, varnejšim in čistejšim prevozom.

Naraščanje števila svetovnega prebivalstva in rast urbanizacije povzročata pomembne izzive reševanja okoljskih težav, kot so prometni zastoji, onesnaževanje in prevelik hrup. Naraščajoča poraba, hitra rast e-trgovine in vsesplošno pomanjkanje voznikov pomenijo večje zahteve za učinkovite prevozne rešitve.

Video

 

„Popoln potencial prevozništva še ni v celoti izkoriščen. Vse kaže na to, da se bo v prihodnjem desetletju globalna potreba po prevozih še naprej bistveno povečevala. Če želimo temu povpraševanju zadostiti na trajnosten in učinkovit način, moramo najti nove rešitve. Da bi zagotovili dobro delujoč sistem pretoka blaga, moramo obstoječo infrastrukturo izkoristiti bolje kot doslej. Prevozni sistem, ki ga razvijamo, je lahko pomemben dodatek k današnjim rešitvam in lahko pomaga obvladati številne izzive, s katerimi se spopadajo družba, prevozniška podjetja in naročniki prevoza,“ pravi Claes Nilsson, predsednik družbe Volvo Trucks.

Prihodnja prevozna rešitev družbe Volvo Trucks je namenjena za redne in ponavljajoče se prevoze, za katere so značilne razmeroma kratke razdalje, velike količine blaga in visoka natančnost dostave. Prevozi med proizvodnimi obrati so tipični primeri, lahko pa se bo uporabljala tudi v drugih primerih. „Naš sistem si je mogoče predstavljati kot razširitev naprednih logističnih rešitev, ki jih številne industrije že uporabljajo. Ker uporabljamo avtonomna vozila brez emisij izpušnih plinov ali hrupa, jih je mogoče uporabljati podnevi ali ponoči. Rešitev uporablja obstoječo cestno infrastrukturo in tovorne ploščadi, kar omogoča lažje povračilo stroškov in integracijo z obstoječimi prevozi,“ pojasnjuje Mikael Karlsson, podpredsednik oddelka za avtonomne rešitve.

Prevoze opravljajo avtonomna električna vozila, povezana s storitvijo v oblaku in središčem za nadzor prevozov. Vozila so opremljena z naprednimi sistemi za avtonomno vožnjo. Zasnovani so tako, da določijo položaj vozil do centimetra natančno, podrobno spremljajo in analizirajo druge udeležence v prometu ter se odzivajo z visoko ravnjo natančnosti.

Središče za nadzor prevozov nenehno spremlja potek prevoza in natančno sledi položaju vsakega vozila, napolnjenosti akumulatorja, vsebini tovora, zahtevam glede servisiranja ter številnim drugim parametrom. Kot pri postopku industrijske proizvodnje sta hitrost in potek prevoza prilagojena, da ne bi prišlo do nepotrebnega čakanja in da se zagotovi natančnost dostave. Tako bo mogoče zmanjšati odpadke v obliki varnostnih zalog in povečati razpoložljivost. Vozila, ki opravljajo prevoze po isti progi, sodelujejo in tako ustvarjajo najboljši pretok.

V bližnji prihodnosti bo prevozna rešitev družbe Volvo Trucks izpopolnjena skupaj z izbranimi strankami pri prednostnih prevozih.

Podatki

  • Družba Volvo Trucks razvija novo vrsto prevozne rešitve kot dodatek k trenutnim rešitvam za ponavljajoče se prevoze med fiksnimi vozlišči, ki vključujejo visoko natančnost.
  • Prevozno rešitev sestavljajo avtonomna, povezana električna vozila in središče za nadzor prevozov.
  • Vozila se uporabljajo kot vlačilci in so združljiva z obstoječimi tovornimi ploščadmi/priklopniki.
  • Pogon je popolnoma električen, z nizkimi ravnmi hrupa. Pogonski sklop in akumulator sta enake vrste kot pri električnih tovornih vozilih Volvo Trucks.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
K&B SI
Novice
Novice Tehnologija Volvo I-Save paket

Volvo Trucks je s ciljem zmanjševanja porabe goriva predstavil nov paket imenovan I-Save, ki naj bi pri modelih FH prispeval k do 7 %...

K&B SI
Novice
Novice Avtodom Neoplan kot luksuzni avtodom

MAN-ov Bus Modification Center je iz turističnega avtobusa Neoplan Tourliner naredil luksuzni avtodom.

K&B SI
Novice
Novice Statistika Traton z veliko rastjo

Skupina Traton, ki združuje znamke MAN, Scania in Volkswagen Caminhões e Ônibus, je v preteklem letu beležila veliko rast prodaje.

K&B SI
Novice
Novice Prevzem 20 Scanij za Špedicijo Goja

Špedicija Goja je v januarju 2019 od Scanie Slovenija d.o.o. prevzela 20 novih tovornjakov modela R450.

K&B SI
Novice
Novice Oldtimer Najstarejši je A1600 iz leta 1968

DAF je lani, ob praznovanju 90. obletnice znamke, sprožil akcijo iskanja najstarejšega tovornjaka, ki je še vedno v uporabi.

K&B SI
Novice
Novice Scania 14.000 km čez Južno Ameriko

V sklopu predstavitve nove generacije tovornjakov v Južni Ameriki je Scania z dvema tovornjakoma S500 prevozila 14.000 kilometrov od...

K&B SI
Novice
Novice Bauma Motor D15 namesto D20

MAN bo na salonu BAUMA predstavil 11 vozil, poudarek pa je na novi generaciji motorjev, povečani učinkovitosti in nosilnosti.

K&B SI
Novice
Novice Elektrika CF Electric za Manders Transport

Potem ko je bil decembra predan v uporabo DAF CF Electric nizozemski trgovski verigi Jumbo, je v teh dneh enega prevzelo tudi transportno...