VIDEO: Električni mestni tovornjak CitE
VIDEO: Električni mestni tovornjak CitE
  21.09.2018  |  14:14
Čas branja: 1 min
MAN je na salonu IAA v Hannovru predstavil koncept električnega tovornjaka za mestno distribucijo CitE, ki je opremljen z nizkopodno kabino.

CitE je dvoosni tovornjak z največjo dovoljeno maso 15 ton. Njegova nizkopodno zasnovana kabina je od tal oddaljena le 35 centimetrov, kar močno olajša pogosto vstopanje in izstopanje vozniku ter morebitnim sopotnikom. Desna vrata so drsne zasnove, tako da voznik lahko parkira tik ob stavbah ali parkiranih vozil in še vedno izstopa ali vstopa v kabino. Pogon omogoča elektromotor nameščen na samo os, največja stalna moč znaša 220 kW (kratkotrajno do 290 kW).

Kapaciteta baterije znaša 110 kWh, kar zadostuje za najmanj 100 kilometrov dosega. Velike steklene površine in kamere namesto ogledala zagotavljajo zelo dobro vidljivost, ob manevriranju pa je tu še 360 stopinjski tlorisni pogled okolice vozila, ki ga omogočajo štiri kamere, njihove slika pa se prikazuje na osrednjem zaslonu. Celotna šasija je zaprta, kar izboljšuje aerodinamiko, hkrati pa so bolje zaščitene tudi baterije, ki se nahajajo ob šasiji.

Video

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
K&B SI
Novice
Novice Tehnologija Volvo I-Save paket

Volvo Trucks je s ciljem zmanjševanja porabe goriva predstavil nov paket imenovan I-Save, ki naj bi pri modelih FH prispeval k do 7 %...

K&B SI
Novice
Novice Avtodom Neoplan kot luksuzni avtodom

MAN-ov Bus Modification Center je iz turističnega avtobusa Neoplan Tourliner naredil luksuzni avtodom.

K&B SI
Novice
Novice Statistika Traton z veliko rastjo

Skupina Traton, ki združuje znamke MAN, Scania in Volkswagen Caminhões e Ônibus, je v preteklem letu beležila veliko rast prodaje.

K&B SI
Novice
Novice Prevzem 20 Scanij za Špedicijo Goja

Špedicija Goja je v januarju 2019 od Scanie Slovenija d.o.o. prevzela 20 novih tovornjakov modela R450.

K&B SI
Novice
Novice Oldtimer Najstarejši je A1600 iz leta 1968

DAF je lani, ob praznovanju 90. obletnice znamke, sprožil akcijo iskanja najstarejšega tovornjaka, ki je še vedno v uporabi.

K&B SI
Novice
Novice Scania 14.000 km čez Južno Ameriko

V sklopu predstavitve nove generacije tovornjakov v Južni Ameriki je Scania z dvema tovornjakoma S500 prevozila 14.000 kilometrov od...

K&B SI
Novice
Novice Bauma Motor D15 namesto D20

MAN bo na salonu BAUMA predstavil 11 vozil, poudarek pa je na novi generaciji motorjev, povečani učinkovitosti in nosilnosti.

K&B SI
Novice
Novice Elektrika CF Electric za Manders Transport

Potem ko je bil decembra predan v uporabo DAF CF Electric nizozemski trgovski verigi Jumbo, je v teh dneh enega prevzelo tudi transportno...