VIDEO: Električni mestni tovornjak CitE
VIDEO: Električni mestni tovornjak CitE
  21.09.2018  |  14:14
Čas branja: 1 min
MAN je na salonu IAA v Hannovru predstavil koncept električnega tovornjaka za mestno distribucijo CitE, ki je opremljen z nizkopodno kabino.

CitE je dvoosni tovornjak z največjo dovoljeno maso 15 ton. Njegova nizkopodno zasnovana kabina je od tal oddaljena le 35 centimetrov, kar močno olajša pogosto vstopanje in izstopanje vozniku ter morebitnim sopotnikom. Desna vrata so drsne zasnove, tako da voznik lahko parkira tik ob stavbah ali parkiranih vozil in še vedno izstopa ali vstopa v kabino. Pogon omogoča elektromotor nameščen na samo os, največja stalna moč znaša 220 kW (kratkotrajno do 290 kW).

Kapaciteta baterije znaša 110 kWh, kar zadostuje za najmanj 100 kilometrov dosega. Velike steklene površine in kamere namesto ogledala zagotavljajo zelo dobro vidljivost, ob manevriranju pa je tu še 360 stopinjski tlorisni pogled okolice vozila, ki ga omogočajo štiri kamere, njihove slika pa se prikazuje na osrednjem zaslonu. Celotna šasija je zaprta, kar izboljšuje aerodinamiko, hkrati pa so bolje zaščitene tudi baterije, ki se nahajajo ob šasiji.

Video

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
K&B SI
Novice
Novice Prevzem Prvi serijski eCitaro

Nemško mesto Hamburg je prejelo prvi serijsko izdelani električni mestni avtobus Mercedes eCitaro.

K&B SI
Novice
Novice Nova vozila Policija prevzela 12 Jumperjev

Ministrstvo za notranje zadeve Republike Slovenije je na podlagi javnega razpisa za nabavo motornih vozil včeraj prevzelo 12 vozil...

K&B SI
Novice
Novice Tekmovanje Scania Driver Competitions

Scania organizira natečaj za voznike tovornjakov Scania Driver Competitions.

K&B SI
Novice
Novice Napoved Nikola prihaja v Evropo

Na podlagi velikega povpraševanja je ameriški Nikola Motor Company napovedal evropsko različico tovornjaka s pogonom na vodik - Nikola...

K&B SI
Novice
Novice Varnost Volvo Trucks nadaljuje s projektom »Ustavi. Poglej. Pojdi.«

Volvo Trucks nadaljuje projekt »Ustavi. Poglej. Pojdi.«, ki je namenjen izobraževanju otrok drugih razredov osnovnih šol. Tokrat so se...

K&B SI
Novice
Novice Elektrika Prvi električni dvonadstropni cabrio bus

Londonsko podjetje RATP je v svojo floto dodalo prvi električni dvonadstropni cabrio avtobus.

K&B SI
Novice
Novice Otvoritev Prvi Ford Trucks center v Sloveniji

V četrtek, 25.10.2018, je bila svečana otvoritev prodajno-servisnega centra Ford Trucks na Celovški cesti 492 v Ljubljani.

K&B SI
Novice
Novice Plin Iveco Crossway NP

Iveco je na sejmu Autocar Expo v Lyonu predstavil novo različico linijskega avtobusa Crossway s pogonom na stisnjen zemeljski plin CNG.