Iveco slavil v prvenstvu Truck Race
Iveco slavil v prvenstvu Truck Race
  02.10.2018  |  15:12
Čas branja: 1 min
Iveco je že pred zaključkom sezone evropskega prvenstva Truck Race osvojil oba naslova prvaka, tako med vozniki, kot med konstruktorji.

Teden dni pred finalno dirko prvenstva v Jarami v Španiji je Iveco že postal prvak v točkovanju voznikov in moštev. Nemec Jochen Hahn je že petič v svoji dirkaški karieri osvojil naslov prvaka v prvenstvu FIA European Truck Racing. Iveco je v sezoni 2018 z ekipo "Die Bullen von IVECO Magirus" zmagal kar na 14 dirkah. K skupnemu rezultatu je veliko prispevala tudi druga voznica Steffi Halm, ki je letos edina ženska v prvenstvu.

Iveco je ekipo podpiral z dvema Stralisoma 440 E 56 XP-R - 5,3 tonski tovornjak poganja 13-litrski Cursor 13 motor, ki razvije največjo moč 1.180 KM in več kot 5.000 Nm navora, največja hitrost pa je elektronsko omejena na 160 km/h.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
K&B SI
Novice
Novice Tehnologija Volvo I-Save paket

Volvo Trucks je s ciljem zmanjševanja porabe goriva predstavil nov paket imenovan I-Save, ki naj bi pri modelih FH prispeval k do 7 %...

K&B SI
Novice
Novice Avtodom Neoplan kot luksuzni avtodom

MAN-ov Bus Modification Center je iz turističnega avtobusa Neoplan Tourliner naredil luksuzni avtodom.

K&B SI
Novice
Novice Statistika Traton z veliko rastjo

Skupina Traton, ki združuje znamke MAN, Scania in Volkswagen Caminhões e Ônibus, je v preteklem letu beležila veliko rast prodaje.

K&B SI
Novice
Novice Prevzem 20 Scanij za Špedicijo Goja

Špedicija Goja je v januarju 2019 od Scanie Slovenija d.o.o. prevzela 20 novih tovornjakov modela R450.

K&B SI
Novice
Novice Oldtimer Najstarejši je A1600 iz leta 1968

DAF je lani, ob praznovanju 90. obletnice znamke, sprožil akcijo iskanja najstarejšega tovornjaka, ki je še vedno v uporabi.

K&B SI
Novice
Novice Scania 14.000 km čez Južno Ameriko

V sklopu predstavitve nove generacije tovornjakov v Južni Ameriki je Scania z dvema tovornjakoma S500 prevozila 14.000 kilometrov od...

K&B SI
Novice
Novice Bauma Motor D15 namesto D20

MAN bo na salonu BAUMA predstavil 11 vozil, poudarek pa je na novi generaciji motorjev, povečani učinkovitosti in nosilnosti.

K&B SI
Novice
Novice Elektrika CF Electric za Manders Transport

Potem ko je bil decembra predan v uporabo DAF CF Electric nizozemski trgovski verigi Jumbo, je v teh dneh enega prevzelo tudi transportno...