Volvo ima težave z izpušnim sistemom
Volvo ima težave z izpušnim sistemom
  17.10.2018  |  13:13
Čas branja: 1 min
Volvo je potrdil da ima tehnične težave s sistemom za čiščenje izpušnih plinov. Stroški reševanja tega problema bi lahko bili zelo visoki, kar se je odrazilo tudi na delnici švedskega proizvajalca, ki je včeraj močno padla.

Volvo je odkril da se določene komponente izpušnega sistema hitreje trošijo kot je bilo predvideno, kar pripelje do velikih težav s sistemom ter povečanih vrednosti škodljivih snovi v izpušnem sistemu – predvsem dušikovih oksidov NOx, ki presežejo zakonsko dovoljene vrednosti. Pri Volvu so o tej težavi povedali: »V določenih situacijah, ko motor ni dovolj segret, lahko pride do kondenzacije, kar povzroči težave.« Ob tem pri Volvu poudarjajo, da so vozila v času nakupa izpolnjevala zakonske predpise glede dovoljenih vsebnosti škodljivih izpustov, do prekoračitve le teh pride pri uporabi vozila. Napaka naj tudi ne bi imela vpliva na varnost ali zmogljivost samega tovornjaka. Čeprav Volvo ni točno povedal katere komponente so problematične, je, glede na povečanje vsebnosti NOx, jasno da gre verjetno za sistem SCR. Napako so odkrili pri interni kontroli, stroški odpravljanja napak na vseh vozilih v prometu pa bi lahko bili zelo visoki, pri tam pa še ni znano ali se bo na to odzvala tudi Evropska komisija in Švedom dodatno naložila kakšno kazen.

Prav tako še ni znano točno število tovornjakov, ki so podvrženi tej težavi, glede na to da so med njimi tovornjaki prodani na evropskem in severnoameriškem trgu, lahko ocenjujemo da gre za okoli 150 tisoč vozil.

Spomnimo, Euro 6 predpisi zahtevajo od proizvajalca da vozila izpolnjujejo predpisane nivoje izpustov škodljivih snovi najmanj do starosti sedem let ali 700.000 prevoženih kilometrov.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
K&B SI
Novice
Novice Prevzem Prvi serijski eCitaro

Nemško mesto Hamburg je prejelo prvi serijsko izdelani električni mestni avtobus Mercedes eCitaro.

K&B SI
Novice
Novice Nova vozila Policija prevzela 12 Jumperjev

Ministrstvo za notranje zadeve Republike Slovenije je na podlagi javnega razpisa za nabavo motornih vozil včeraj prevzelo 12 vozil...

K&B SI
Novice
Novice Tekmovanje Scania Driver Competitions

Scania organizira natečaj za voznike tovornjakov Scania Driver Competitions.

K&B SI
Novice
Novice Napoved Nikola prihaja v Evropo

Na podlagi velikega povpraševanja je ameriški Nikola Motor Company napovedal evropsko različico tovornjaka s pogonom na vodik - Nikola...

K&B SI
Novice
Novice Varnost Volvo Trucks nadaljuje s projektom »Ustavi. Poglej. Pojdi.«

Volvo Trucks nadaljuje projekt »Ustavi. Poglej. Pojdi.«, ki je namenjen izobraževanju otrok drugih razredov osnovnih šol. Tokrat so se...

K&B SI
Novice
Novice Elektrika Prvi električni dvonadstropni cabrio bus

Londonsko podjetje RATP je v svojo floto dodalo prvi električni dvonadstropni cabrio avtobus.

K&B SI
Novice
Novice Otvoritev Prvi Ford Trucks center v Sloveniji

V četrtek, 25.10.2018, je bila svečana otvoritev prodajno-servisnega centra Ford Trucks na Celovški cesti 492 v Ljubljani.

K&B SI
Novice
Novice Plin Iveco Crossway NP

Iveco je na sejmu Autocar Expo v Lyonu predstavil novo različico linijskega avtobusa Crossway s pogonom na stisnjen zemeljski plin CNG.