Kadrovski izzivi in pametne tehnologije
Kadrovski izzivi in pametne tehnologije
  23.10.2018  |  12:58
Čas branja: 2 min
V Ljubljani v hotelu Radisson Blu Plaza se je v torek 16.10. odvijala že šesta konferenca Tehnologije & Trendi. Tokrat je bila teme konference Kadrovski izzivi in pametne tehnologije v transportu in logistiki.

Za uvod v konferenco je bil predstavljen kompetenčni center za logistiko Logins, ki je združeval 17 partnerskih podjetij in z usposabljanjem zaposlenih skrbel za njihovo večjo konkurenčnost na trgu, eden od dosežkov pa je tudi certificiranje strokovne kvalifikacije 'disponent'.

Pomankanje kakovostnih kadrov še naprej ostaja pereča problematika v segmentu prevozništva in logistike, Tadej Brce iz podjetja Prevozi Brce je predstavil primer dobre prakse kako v njihovem podjetju iščejo ustrezne kadre, jih preverijo ter nato s stalnim usposabljanjem skrbijo za njihov visok nivo znanja. Marjan Nahtigal iz Ministrstva za infrastrukturo je govoril o aktualnih novostih na področju evropskih predpisov – mobilnostnega svežnja I, II in III, smernice v katero smer naj bi se predpisi razvijali ter v kakšni fazi so trenutna poganjanja glede predvidenih novosti.

Prvo sekcijo pa je zaključil Robert Sever iz Gospodarske zbornice Slovenije, s pregledom poslovanja in trendi v logistiki.

 

Vikend počitki v kabini

Mineva pol leta od uvedbe elektronskega cestninjenja v prostem prometnem toku za vozila nad 3,5 tone največje dovoljene mase. Prve izkušnje in statistične podatke o uporabi in številu izdanih naprav je povzela Nataša Kozorog Cmiljanič iz DARS-a. Njej sta sledili dve vedno vroči temi povezani s tahografi, najprej je Jože Cuderman razkril novosti, ki jih prihodnje leto prinaša uvedba pametnih tahografov, za njim pa je Zdravko Igličar iz Ministrstva za infrastrukturo govoril o problematiki tedenskih počitkov v vozilu (t.i. vikend počitki), kjer je bilo jasno da je še veliko nedorečenih podrobnosti. Zaključna tema na konferenci pa je bila povezana z dostavo na zadnjem kilometru (t.i. last mile delivery), ki jo je predstavil Brane Lotrič iz podjetja B&B.

Galerija

 

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
K&B SI
Novice
Novice Prevzem Prvi serijski eCitaro

Nemško mesto Hamburg je prejelo prvi serijsko izdelani električni mestni avtobus Mercedes eCitaro.

K&B SI
Novice
Novice Nova vozila Policija prevzela 12 Jumperjev

Ministrstvo za notranje zadeve Republike Slovenije je na podlagi javnega razpisa za nabavo motornih vozil včeraj prevzelo 12 vozil...

K&B SI
Novice
Novice Tekmovanje Scania Driver Competitions

Scania organizira natečaj za voznike tovornjakov Scania Driver Competitions.

K&B SI
Novice
Novice Napoved Nikola prihaja v Evropo

Na podlagi velikega povpraševanja je ameriški Nikola Motor Company napovedal evropsko različico tovornjaka s pogonom na vodik - Nikola...

K&B SI
Novice
Novice Varnost Volvo Trucks nadaljuje s projektom »Ustavi. Poglej. Pojdi.«

Volvo Trucks nadaljuje projekt »Ustavi. Poglej. Pojdi.«, ki je namenjen izobraževanju otrok drugih razredov osnovnih šol. Tokrat so se...

K&B SI
Novice
Novice Elektrika Prvi električni dvonadstropni cabrio bus

Londonsko podjetje RATP je v svojo floto dodalo prvi električni dvonadstropni cabrio avtobus.

K&B SI
Novice
Novice Otvoritev Prvi Ford Trucks center v Sloveniji

V četrtek, 25.10.2018, je bila svečana otvoritev prodajno-servisnega centra Ford Trucks na Celovški cesti 492 v Ljubljani.

K&B SI
Novice
Novice Plin Iveco Crossway NP

Iveco je na sejmu Autocar Expo v Lyonu predstavil novo različico linijskega avtobusa Crossway s pogonom na stisnjen zemeljski plin CNG.