Kadrovski izzivi in pametne tehnologije
Kadrovski izzivi in pametne tehnologije
  23.10.2018  |  12:58
Čas branja: 2 min
V Ljubljani v hotelu Radisson Blu Plaza se je v torek 16.10. odvijala že šesta konferenca Tehnologije & Trendi. Tokrat je bila teme konference Kadrovski izzivi in pametne tehnologije v transportu in logistiki.

Za uvod v konferenco je bil predstavljen kompetenčni center za logistiko Logins, ki je združeval 17 partnerskih podjetij in z usposabljanjem zaposlenih skrbel za njihovo večjo konkurenčnost na trgu, eden od dosežkov pa je tudi certificiranje strokovne kvalifikacije 'disponent'.

Pomankanje kakovostnih kadrov še naprej ostaja pereča problematika v segmentu prevozništva in logistike, Tadej Brce iz podjetja Prevozi Brce je predstavil primer dobre prakse kako v njihovem podjetju iščejo ustrezne kadre, jih preverijo ter nato s stalnim usposabljanjem skrbijo za njihov visok nivo znanja. Marjan Nahtigal iz Ministrstva za infrastrukturo je govoril o aktualnih novostih na področju evropskih predpisov – mobilnostnega svežnja I, II in III, smernice v katero smer naj bi se predpisi razvijali ter v kakšni fazi so trenutna poganjanja glede predvidenih novosti.

Prvo sekcijo pa je zaključil Robert Sever iz Gospodarske zbornice Slovenije, s pregledom poslovanja in trendi v logistiki.

 

Vikend počitki v kabini

Mineva pol leta od uvedbe elektronskega cestninjenja v prostem prometnem toku za vozila nad 3,5 tone največje dovoljene mase. Prve izkušnje in statistične podatke o uporabi in številu izdanih naprav je povzela Nataša Kozorog Cmiljanič iz DARS-a. Njej sta sledili dve vedno vroči temi povezani s tahografi, najprej je Jože Cuderman razkril novosti, ki jih prihodnje leto prinaša uvedba pametnih tahografov, za njim pa je Zdravko Igličar iz Ministrstva za infrastrukturo govoril o problematiki tedenskih počitkov v vozilu (t.i. vikend počitki), kjer je bilo jasno da je še veliko nedorečenih podrobnosti. Zaključna tema na konferenci pa je bila povezana z dostavo na zadnjem kilometru (t.i. last mile delivery), ki jo je predstavil Brane Lotrič iz podjetja B&B.

Galerija

 

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
K&B SI
Novice
Novice Elektrika CF Electric za Manders Transport

Potem ko je bil decembra predan v uporabo DAF CF Electric nizozemski trgovski verigi Jumbo, je v teh dneh enega prevzelo tudi transportno...

K&B SI
Novice
Novice Parkirišča 1.100 novih parkirišč v Avstriji

Medtem ko se vsa Evropa sooča s pomankanjem parkirnih mest za tovorna vozila, iz Avstrije prihaja vzpodbudna vest – v letih 2019 in 2020...

K&B SI
Novice
Novice Izredni prevozi Petosna Scania S730

Nizozemsko podjetje Te Kloeze-Bruyl je v svoj vozni park tovornjakov za izredne prevoze vključilo Scanio S730 v konfiguraciji 10×4*6.

K&B SI
Novice
Novice Predstavitev Slovenska premiera Actrosa

V Ljubljani je potekala premiera prenovljenega Mercedesovega Actrosa, ki bo na slovenske ceste sicer zapeljal v mesecu juniju.

K&B SI
Novice
Novice Migranti Še en zid v Calaisu

Potem, ko je bil zgrajen zid med avtocesto in nekdanjim migrantskim taboriščem imenovanim 'džungla', se sedaj gradi še zid okoli...

K&B SI
Novice
Novice Zakonodaja Kazen za izklop zavorne asistence

Nemško ministrstvo za promet napoveduje spremembo zakonodaje, ki bo omogočala kaznovanje voznikov, ki izklopijo zavorno asistenco.

K&B SI
Novice
Novice Hödlmayr z visoko kakovostjo kleparstva in lakiranja

Tehniki podjetja Hödlmayr International zagotavljajo visoke standarde kakovosti v lastnih avtomobilskih logističnih centrih po vsej...

K&B SI
Novice
Novice Lepotice se vozijo s Setro

30 tekmovalk na izboru za Miss Francije 2019 se je prevažalo z luksuzno opremljeno Sestro S 516 HDH.