Kadrovski izzivi in pametne tehnologije
Kadrovski izzivi in pametne tehnologije
  23.10.2018  |  12:58
Čas branja: 2 min
V Ljubljani v hotelu Radisson Blu Plaza se je v torek 16.10. odvijala že šesta konferenca Tehnologije & Trendi. Tokrat je bila teme konference Kadrovski izzivi in pametne tehnologije v transportu in logistiki.

Za uvod v konferenco je bil predstavljen kompetenčni center za logistiko Logins, ki je združeval 17 partnerskih podjetij in z usposabljanjem zaposlenih skrbel za njihovo večjo konkurenčnost na trgu, eden od dosežkov pa je tudi certificiranje strokovne kvalifikacije 'disponent'.

Pomankanje kakovostnih kadrov še naprej ostaja pereča problematika v segmentu prevozništva in logistike, Tadej Brce iz podjetja Prevozi Brce je predstavil primer dobre prakse kako v njihovem podjetju iščejo ustrezne kadre, jih preverijo ter nato s stalnim usposabljanjem skrbijo za njihov visok nivo znanja. Marjan Nahtigal iz Ministrstva za infrastrukturo je govoril o aktualnih novostih na področju evropskih predpisov – mobilnostnega svežnja I, II in III, smernice v katero smer naj bi se predpisi razvijali ter v kakšni fazi so trenutna poganjanja glede predvidenih novosti.

Prvo sekcijo pa je zaključil Robert Sever iz Gospodarske zbornice Slovenije, s pregledom poslovanja in trendi v logistiki.

 

Vikend počitki v kabini

Mineva pol leta od uvedbe elektronskega cestninjenja v prostem prometnem toku za vozila nad 3,5 tone največje dovoljene mase. Prve izkušnje in statistične podatke o uporabi in številu izdanih naprav je povzela Nataša Kozorog Cmiljanič iz DARS-a. Njej sta sledili dve vedno vroči temi povezani s tahografi, najprej je Jože Cuderman razkril novosti, ki jih prihodnje leto prinaša uvedba pametnih tahografov, za njim pa je Zdravko Igličar iz Ministrstva za infrastrukturo govoril o problematiki tedenskih počitkov v vozilu (t.i. vikend počitki), kjer je bilo jasno da je še veliko nedorečenih podrobnosti. Zaključna tema na konferenci pa je bila povezana z dostavo na zadnjem kilometru (t.i. last mile delivery), ki jo je predstavil Brane Lotrič iz podjetja B&B.

Galerija

 

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
K&B SI
Novice
Novice Tehnologija Volvo I-Save paket

Volvo Trucks je s ciljem zmanjševanja porabe goriva predstavil nov paket imenovan I-Save, ki naj bi pri modelih FH prispeval k do 7 %...

K&B SI
Novice
Novice Avtodom Neoplan kot luksuzni avtodom

MAN-ov Bus Modification Center je iz turističnega avtobusa Neoplan Tourliner naredil luksuzni avtodom.

K&B SI
Novice
Novice Statistika Traton z veliko rastjo

Skupina Traton, ki združuje znamke MAN, Scania in Volkswagen Caminhões e Ônibus, je v preteklem letu beležila veliko rast prodaje.

K&B SI
Novice
Novice Prevzem 20 Scanij za Špedicijo Goja

Špedicija Goja je v januarju 2019 od Scanie Slovenija d.o.o. prevzela 20 novih tovornjakov modela R450.

K&B SI
Novice
Novice Oldtimer Najstarejši je A1600 iz leta 1968

DAF je lani, ob praznovanju 90. obletnice znamke, sprožil akcijo iskanja najstarejšega tovornjaka, ki je še vedno v uporabi.

K&B SI
Novice
Novice Scania 14.000 km čez Južno Ameriko

V sklopu predstavitve nove generacije tovornjakov v Južni Ameriki je Scania z dvema tovornjakoma S500 prevozila 14.000 kilometrov od...

K&B SI
Novice
Novice Bauma Motor D15 namesto D20

MAN bo na salonu BAUMA predstavil 11 vozil, poudarek pa je na novi generaciji motorjev, povečani učinkovitosti in nosilnosti.

K&B SI
Novice
Novice Elektrika CF Electric za Manders Transport

Potem ko je bil decembra predan v uporabo DAF CF Electric nizozemski trgovski verigi Jumbo, je v teh dneh enega prevzelo tudi transportno...