Iveco Crossway NP
Iveco Crossway NP
  24.10.2018  |  14:06
Čas branja: 1 min
Iveco je na sejmu Autocar Expo v Lyonu predstavil novo različico linijskega avtobusa Crossway s pogonom na stisnjen zemeljski plin CNG.

Model Crossway Natural Power poganja 9 litrski motor Cursor 9, ki nudi največjo moč 265 kW (360 KM). Avtobus ima, tako kot njegova izvedba z nizkopodnim vstopom LE predstavljena lani, rezervoarje za plin integrirane v samo streho avtobusa. Njihova prostornina znaša 1.260 litrov kar omogoča doseg do 600 kilometrov, polnjenje pa je mogoče tako na počasnih, kot tudi hitrih polnilnicah. To pomeni da je notranjost avtobusa ohranila svojo prostornost s stojno višino najmanj dva metra, hkrati pa je neokrnjen tudi prtljažni prostor. Crossway NP je na voljo v dolžini 12 in 13 metrov ter v izvedbah Line in Pop.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
K&B SI
Novice
Novice Tehnologija Volvo I-Save paket

Volvo Trucks je s ciljem zmanjševanja porabe goriva predstavil nov paket imenovan I-Save, ki naj bi pri modelih FH prispeval k do 7 %...

K&B SI
Novice
Novice Avtodom Neoplan kot luksuzni avtodom

MAN-ov Bus Modification Center je iz turističnega avtobusa Neoplan Tourliner naredil luksuzni avtodom.

K&B SI
Novice
Novice Statistika Traton z veliko rastjo

Skupina Traton, ki združuje znamke MAN, Scania in Volkswagen Caminhões e Ônibus, je v preteklem letu beležila veliko rast prodaje.

K&B SI
Novice
Novice Prevzem 20 Scanij za Špedicijo Goja

Špedicija Goja je v januarju 2019 od Scanie Slovenija d.o.o. prevzela 20 novih tovornjakov modela R450.

K&B SI
Novice
Novice Oldtimer Najstarejši je A1600 iz leta 1968

DAF je lani, ob praznovanju 90. obletnice znamke, sprožil akcijo iskanja najstarejšega tovornjaka, ki je še vedno v uporabi.

K&B SI
Novice
Novice Scania 14.000 km čez Južno Ameriko

V sklopu predstavitve nove generacije tovornjakov v Južni Ameriki je Scania z dvema tovornjakoma S500 prevozila 14.000 kilometrov od...

K&B SI
Novice
Novice Bauma Motor D15 namesto D20

MAN bo na salonu BAUMA predstavil 11 vozil, poudarek pa je na novi generaciji motorjev, povečani učinkovitosti in nosilnosti.

K&B SI
Novice
Novice Elektrika CF Electric za Manders Transport

Potem ko je bil decembra predan v uporabo DAF CF Electric nizozemski trgovski verigi Jumbo, je v teh dneh enega prevzelo tudi transportno...