Prvi električni dvonadstropni cabrio bus
Prvi električni dvonadstropni cabrio bus
  30.10.2018  |  12:17
Čas branja: 1 min
Londonsko podjetje RATP je v svojo floto dodalo prvi električni dvonadstropni cabrio avtobus.

Turisti se po londonskih ulicah lahko na ogled mesta odpeljejo s prvi električnim dvonadstropnim cabrio avtobusom. Proizvajalec avtobusa je španski Unvi, ki je največji proizvajalec tovrstnih avtobusov za oglede mest na svetu. Elektromotor je priskrbel nemški Ziehl-Abegg, baterije BMZ, krmilni sistem pa SAV Studio.

Prehod na električni pogon pri dvonadstropnih cabrio avtobusih predstavlja še poseben izziv, saj avtobusi nimajo strehe na katero bi lahko namestili baterije. Tu predstavlja veliko prednost izbor motorja ZAwheel, ki je trenutno energetsko najbolj učinkovit elektromotor za gospodarska vozila na svetu, saj je zato kapaciteta baterij lahko manjša. Avtobus je klasični 12 metrski dvoosni in lahko sprejme 75 potnikov, pri čemer njegov doseg z enim polnjenjem baterij znaša 150 kilometrov.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
K&B SI
Novice
Novice Tehnologija Volvo I-Save paket

Volvo Trucks je s ciljem zmanjševanja porabe goriva predstavil nov paket imenovan I-Save, ki naj bi pri modelih FH prispeval k do 7 %...

K&B SI
Novice
Novice Avtodom Neoplan kot luksuzni avtodom

MAN-ov Bus Modification Center je iz turističnega avtobusa Neoplan Tourliner naredil luksuzni avtodom.

K&B SI
Novice
Novice Statistika Traton z veliko rastjo

Skupina Traton, ki združuje znamke MAN, Scania in Volkswagen Caminhões e Ônibus, je v preteklem letu beležila veliko rast prodaje.

K&B SI
Novice
Novice Prevzem 20 Scanij za Špedicijo Goja

Špedicija Goja je v januarju 2019 od Scanie Slovenija d.o.o. prevzela 20 novih tovornjakov modela R450.

K&B SI
Novice
Novice Oldtimer Najstarejši je A1600 iz leta 1968

DAF je lani, ob praznovanju 90. obletnice znamke, sprožil akcijo iskanja najstarejšega tovornjaka, ki je še vedno v uporabi.

K&B SI
Novice
Novice Scania 14.000 km čez Južno Ameriko

V sklopu predstavitve nove generacije tovornjakov v Južni Ameriki je Scania z dvema tovornjakoma S500 prevozila 14.000 kilometrov od...

K&B SI
Novice
Novice Bauma Motor D15 namesto D20

MAN bo na salonu BAUMA predstavil 11 vozil, poudarek pa je na novi generaciji motorjev, povečani učinkovitosti in nosilnosti.

K&B SI
Novice
Novice Elektrika CF Electric za Manders Transport

Potem ko je bil decembra predan v uporabo DAF CF Electric nizozemski trgovski verigi Jumbo, je v teh dneh enega prevzelo tudi transportno...