Volvo Trucks nadaljuje s projektom »Ustavi. Poglej. Pojdi.«
Volvo Trucks nadaljuje s projektom »Ustavi. Poglej. Pojdi.«
  05.11.2018  |  14:59
Čas branja: 1 min
Volvo Trucks nadaljuje projekt »Ustavi. Poglej. Pojdi.«, ki je namenjen izobraževanju otrok drugih razredov osnovnih šol. Tokrat so se ga v sklopu prometnega dne udeležili učenci osnovne šole Zadobrova.

»Ustavi. Poglej. Pojdi.« je praktičen prikaz varnosti, kjer se otroci pobližje spoznajo s tovornjakom. Predstavijo se jim varna in nevarna mesta v njegovi bližini ter se jih opozori na morebitne nevarnosti. Glavni cilj projekta je otrokom pokazati in pojasniti, na katerih mestih jih voznik tovornjaka ne more videti, posebej poudariti nevarnost zadrževanja in gibanja na teh mestih ter izpostaviti, kako pomembno je, da jih voznik vidi.

Pri praktičnem prikazu varnosti se učenci razdelijo v dve skupini. Prva skupina otrok vstopi v kabino tovornjaka ter skozi okna in s pomočjo vzvratnih ogledal opazuje svoje vrstnike iz druge skupine. Namen te vaje je učence seznaniti z mrtvimi koti, ki jih ima voznik tovornjaka – na primer za vozilom ali tik pred njim. Druga skupina med tem hodi okrog tovornjaka, kjer so s plastičnimi stožci označena mesta, ki so na varni oddaljenosti od vozila. V sklopu vaje otroci ene in druge skupine večkrat vzpostavijo medsebojni stik z mahanjem. Na ta način spoznajo nevarna mesta v bližini tovornjaka in se seznanijo z dejstvom, da če oni ne vidijo voznika, potem tudi voznik ne more videti njih.Otroci in njihovi učitelji so bili nad tem praktičnim prikazom varnosti navdušeni, saj so spoznali veliko novega ter si obenem lahko tudi od blizu ogledali sodobno tovorno vozilo Volvo. Na osnovni šoli Zadobrova podpirajo vsakršne akcije, ki pripomorejo k večji varnosti otrok v prometu in se zavzemajo, da bi v sklopu prometnega dne, ki ga vsako leto prirejajo na tej šoli, s projektom »Ustavi. Poglej. Pojdi.« sodelovalo tudi podjetje Volvo Trucks.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
K&B SI
Novice
Novice Tehnologija Volvo I-Save paket

Volvo Trucks je s ciljem zmanjševanja porabe goriva predstavil nov paket imenovan I-Save, ki naj bi pri modelih FH prispeval k do 7 %...

K&B SI
Novice
Novice Avtodom Neoplan kot luksuzni avtodom

MAN-ov Bus Modification Center je iz turističnega avtobusa Neoplan Tourliner naredil luksuzni avtodom.

K&B SI
Novice
Novice Statistika Traton z veliko rastjo

Skupina Traton, ki združuje znamke MAN, Scania in Volkswagen Caminhões e Ônibus, je v preteklem letu beležila veliko rast prodaje.

K&B SI
Novice
Novice Prevzem 20 Scanij za Špedicijo Goja

Špedicija Goja je v januarju 2019 od Scanie Slovenija d.o.o. prevzela 20 novih tovornjakov modela R450.

K&B SI
Novice
Novice Oldtimer Najstarejši je A1600 iz leta 1968

DAF je lani, ob praznovanju 90. obletnice znamke, sprožil akcijo iskanja najstarejšega tovornjaka, ki je še vedno v uporabi.

K&B SI
Novice
Novice Scania 14.000 km čez Južno Ameriko

V sklopu predstavitve nove generacije tovornjakov v Južni Ameriki je Scania z dvema tovornjakoma S500 prevozila 14.000 kilometrov od...

K&B SI
Novice
Novice Bauma Motor D15 namesto D20

MAN bo na salonu BAUMA predstavil 11 vozil, poudarek pa je na novi generaciji motorjev, povečani učinkovitosti in nosilnosti.

K&B SI
Novice
Novice Elektrika CF Electric za Manders Transport

Potem ko je bil decembra predan v uporabo DAF CF Electric nizozemski trgovski verigi Jumbo, je v teh dneh enega prevzelo tudi transportno...