Volvo Trucks nadaljuje s projektom »Ustavi. Poglej. Pojdi.«
Volvo Trucks nadaljuje s projektom »Ustavi. Poglej. Pojdi.«
  05.11.2018  |  14:59
Čas branja: 1 min
Volvo Trucks nadaljuje projekt »Ustavi. Poglej. Pojdi.«, ki je namenjen izobraževanju otrok drugih razredov osnovnih šol. Tokrat so se ga v sklopu prometnega dne udeležili učenci osnovne šole Zadobrova.

»Ustavi. Poglej. Pojdi.« je praktičen prikaz varnosti, kjer se otroci pobližje spoznajo s tovornjakom. Predstavijo se jim varna in nevarna mesta v njegovi bližini ter se jih opozori na morebitne nevarnosti. Glavni cilj projekta je otrokom pokazati in pojasniti, na katerih mestih jih voznik tovornjaka ne more videti, posebej poudariti nevarnost zadrževanja in gibanja na teh mestih ter izpostaviti, kako pomembno je, da jih voznik vidi.

Pri praktičnem prikazu varnosti se učenci razdelijo v dve skupini. Prva skupina otrok vstopi v kabino tovornjaka ter skozi okna in s pomočjo vzvratnih ogledal opazuje svoje vrstnike iz druge skupine. Namen te vaje je učence seznaniti z mrtvimi koti, ki jih ima voznik tovornjaka – na primer za vozilom ali tik pred njim. Druga skupina med tem hodi okrog tovornjaka, kjer so s plastičnimi stožci označena mesta, ki so na varni oddaljenosti od vozila. V sklopu vaje otroci ene in druge skupine večkrat vzpostavijo medsebojni stik z mahanjem. Na ta način spoznajo nevarna mesta v bližini tovornjaka in se seznanijo z dejstvom, da če oni ne vidijo voznika, potem tudi voznik ne more videti njih.Otroci in njihovi učitelji so bili nad tem praktičnim prikazom varnosti navdušeni, saj so spoznali veliko novega ter si obenem lahko tudi od blizu ogledali sodobno tovorno vozilo Volvo. Na osnovni šoli Zadobrova podpirajo vsakršne akcije, ki pripomorejo k večji varnosti otrok v prometu in se zavzemajo, da bi v sklopu prometnega dne, ki ga vsako leto prirejajo na tej šoli, s projektom »Ustavi. Poglej. Pojdi.« sodelovalo tudi podjetje Volvo Trucks.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
K&B SI
Novice
Novice Prevzem Prvi serijski eCitaro

Nemško mesto Hamburg je prejelo prvi serijsko izdelani električni mestni avtobus Mercedes eCitaro.

K&B SI
Novice
Novice Nova vozila Policija prevzela 12 Jumperjev

Ministrstvo za notranje zadeve Republike Slovenije je na podlagi javnega razpisa za nabavo motornih vozil včeraj prevzelo 12 vozil...

K&B SI
Novice
Novice Tekmovanje Scania Driver Competitions

Scania organizira natečaj za voznike tovornjakov Scania Driver Competitions.

K&B SI
Novice
Novice Napoved Nikola prihaja v Evropo

Na podlagi velikega povpraševanja je ameriški Nikola Motor Company napovedal evropsko različico tovornjaka s pogonom na vodik - Nikola...

K&B SI
Novice
Novice Elektrika Prvi električni dvonadstropni cabrio bus

Londonsko podjetje RATP je v svojo floto dodalo prvi električni dvonadstropni cabrio avtobus.

K&B SI
Novice
Novice Otvoritev Prvi Ford Trucks center v Sloveniji

V četrtek, 25.10.2018, je bila svečana otvoritev prodajno-servisnega centra Ford Trucks na Celovški cesti 492 v Ljubljani.

K&B SI
Novice
Novice Plin Iveco Crossway NP

Iveco je na sejmu Autocar Expo v Lyonu predstavil novo različico linijskega avtobusa Crossway s pogonom na stisnjen zemeljski plin CNG.

K&B SI
Novice
Novice Konferenca Kadrovski izzivi in pametne tehnologije

V Ljubljani v hotelu Radisson Blu Plaza se je v torek 16.10. odvijala že šesta konferenca Tehnologije & Trendi. Tokrat je bila teme...