Obdolženi v zadevi Viator&Vektor oproščeni
Obdolženi v zadevi Viator&Vektor oproščeni
  21.11.2018  |  16:54
Čas branja: 1 min
Danes se je na ljubljanskem sodišču končalo sojenje v zadevi Viator&Vektor - sodišče je vse obdolžene oprostilo obtožb o zlorabi položaja in pomoči pri tem kaznivem dejanju.

Sin Zdenka Pavčka, Peter Pavček je bil oproščen očitka kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja, ko je konec maja 2011 kot prokurist sprejel sklep o prenosu romunske hčerinske družbe na Izletnik Celje. Zdenko Pavček je bil oproščen očitka, da je sinu pomagal pri zlorabi položaja. Očitka, o pomoči pri kaznivem dejanju zlorabe položaja, sta bila prav tako oproščena še nekdanji direktor Viator&Vektor Logistike Bojan Novak in predsednik uprave Izletnika Celje Darko Šafarič. 

Sodišče je v postopku, ki se je začel lanskega decembra,  ugotovilo, da je šlo v tem primeru za pobot terjatev, ki jih je imel Izletnik Celje do Viator&Vektor Logistike in Skupine Viator&Vektor.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
K&B SI
Novice
Novice Tehnologija Volvo I-Save paket

Volvo Trucks je s ciljem zmanjševanja porabe goriva predstavil nov paket imenovan I-Save, ki naj bi pri modelih FH prispeval k do 7 %...

K&B SI
Novice
Novice Avtodom Neoplan kot luksuzni avtodom

MAN-ov Bus Modification Center je iz turističnega avtobusa Neoplan Tourliner naredil luksuzni avtodom.

K&B SI
Novice
Novice Statistika Traton z veliko rastjo

Skupina Traton, ki združuje znamke MAN, Scania in Volkswagen Caminhões e Ônibus, je v preteklem letu beležila veliko rast prodaje.

K&B SI
Novice
Novice Prevzem 20 Scanij za Špedicijo Goja

Špedicija Goja je v januarju 2019 od Scanie Slovenija d.o.o. prevzela 20 novih tovornjakov modela R450.

K&B SI
Novice
Novice Oldtimer Najstarejši je A1600 iz leta 1968

DAF je lani, ob praznovanju 90. obletnice znamke, sprožil akcijo iskanja najstarejšega tovornjaka, ki je še vedno v uporabi.

K&B SI
Novice
Novice Scania 14.000 km čez Južno Ameriko

V sklopu predstavitve nove generacije tovornjakov v Južni Ameriki je Scania z dvema tovornjakoma S500 prevozila 14.000 kilometrov od...

K&B SI
Novice
Novice Bauma Motor D15 namesto D20

MAN bo na salonu BAUMA predstavil 11 vozil, poudarek pa je na novi generaciji motorjev, povečani učinkovitosti in nosilnosti.

K&B SI
Novice
Novice Elektrika CF Electric za Manders Transport

Potem ko je bil decembra predan v uporabo DAF CF Electric nizozemski trgovski verigi Jumbo, je v teh dneh enega prevzelo tudi transportno...