1.500 DAF-ov za Girteko
1.500 DAF-ov za Girteko
  30.11.2018  |  12:28
Čas branja: 1 min
Potem ko so letos prejeli prvih 500 vlačilcev, je Girteka Logistics, eno največjih logističnih podjetij v Evropi, naročila dodatnih 1.500 tovornjakov DAF XF.

Kot je povedal direktor podjetja Girteka Logistics Edvardas Liachovičius, se je prvih 500 DAF-ov odrezalo mnogo bolje kot so pričakovali, tako kar se tiče porabe goriva, kot tudi udobja ki ga nudijo vozniku. Zato so se po podrobni analizi trga odločili da naročijo dodatnih 1.500 vozil s katerimi želijo širiti svoje poslovanje po Evropi.

Tovornjaki ki so jih naročili bodo opremljeni z 12,9 litrskim Paccar MX-13 motorjem največje moči 480 KM ter avtomatiziranim menjalnikom TraXon. Odločili so se tudi za vso najsodobnejšo opremo kot je predvidljiv topografski tempomat Predictive Cruise Control in Predictive Shifting. Da bodo tovornjaki čim manj časa preživeli na servisih, pa so se odločili tudi za podaljšane servisne intervale, ki zahtevajo menjavo olja šele po 200 tisoč prevoženih kilometrih.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
K&B SI
Novice
Novice Tehnologija Volvo I-Save paket

Volvo Trucks je s ciljem zmanjševanja porabe goriva predstavil nov paket imenovan I-Save, ki naj bi pri modelih FH prispeval k do 7 %...

K&B SI
Novice
Novice Avtodom Neoplan kot luksuzni avtodom

MAN-ov Bus Modification Center je iz turističnega avtobusa Neoplan Tourliner naredil luksuzni avtodom.

K&B SI
Novice
Novice Statistika Traton z veliko rastjo

Skupina Traton, ki združuje znamke MAN, Scania in Volkswagen Caminhões e Ônibus, je v preteklem letu beležila veliko rast prodaje.

K&B SI
Novice
Novice Prevzem 20 Scanij za Špedicijo Goja

Špedicija Goja je v januarju 2019 od Scanie Slovenija d.o.o. prevzela 20 novih tovornjakov modela R450.

K&B SI
Novice
Novice Oldtimer Najstarejši je A1600 iz leta 1968

DAF je lani, ob praznovanju 90. obletnice znamke, sprožil akcijo iskanja najstarejšega tovornjaka, ki je še vedno v uporabi.

K&B SI
Novice
Novice Scania 14.000 km čez Južno Ameriko

V sklopu predstavitve nove generacije tovornjakov v Južni Ameriki je Scania z dvema tovornjakoma S500 prevozila 14.000 kilometrov od...

K&B SI
Novice
Novice Bauma Motor D15 namesto D20

MAN bo na salonu BAUMA predstavil 11 vozil, poudarek pa je na novi generaciji motorjev, povečani učinkovitosti in nosilnosti.

K&B SI
Novice
Novice Elektrika CF Electric za Manders Transport

Potem ko je bil decembra predan v uporabo DAF CF Electric nizozemski trgovski verigi Jumbo, je v teh dneh enega prevzelo tudi transportno...