Manjša poraba in več udobja
Manjša poraba in več udobja
  20.12.2018  |  11:00
Čas branja: 2 min
Renault Trucks je za modelsko leto 2019 pripravil nekaj novosti, ki predvsem povečujejo ekonomičnost in udobje. Novosti so bili deležni modeli T, D in D Wide.

Modela T in T High sta prejela posodobljene 11 in 13-litrske motorje, ki že izpolnjujejo normo Euro 6d, ki stopi v veljavo 1. septembra 2019. Spremenjen je sistem čiščenja izpušnih plinov – pri njem so uporabljeni novi materiali, ki nudijo daljšo življenjsko dobo komponent. Optimiziran je bil še AdBlue senzor ter odstranjen t.i. sedmi injektor v izpušni cevi.

Poraba goriva je bila, v primerjavi z obstoječimi različicami, zmanjšana za tri odstotke, kar so dosegli z novim sistemom predvidljivega topografskega tempomata Optivision. Ta sedaj koristi že vnaprej naložene karte. S tem je bila izboljšana strategija prestavljanja, novi pa so še parametri upravljanja s hitrostjo, kar prav tako pozitivno prispeva k prihrankom.

 

7 % manjša poraba za modele D

Pri tovornjakih namenjenih predvsem distribuciji, modelih D in D Wide, je bila poraba goriva zmanjšana za do 7 odstotkov. Tudi pri njima motorna ponudba izpolnjuje normo Euro 6d, z novim filtrom trdnih delcev. Najmanjša motorja sta dobila novo programsko opremo, ki krmili njuno delovanje, vsi motorji v ponudbi pa imajo nov hladilnik olja ter novo vodno črpalko z zmanjšanim pretokom.

Renault pa je uporabil tudi nekaj pozitivnih izkušenj, ki jih je pridobil s projektom Urban Lab 2. Novi so usmerjevalci zraka ob kabini in strešni spojler, ki nudi več nastavitev (12 stopenj) s čimer je izboljšan pretok zraka mimo vozila in posledično zmanjšan zračni upor.

 

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
K&B SI
Novice
Novice Hibrid Scania plug-in hibrid

Scanijina priključno-hibridna različica se uporablja za nočne dostave v McDonalds v Stockholmu, česar s klasično različico ne bi...

K&B SI
Novice
Novice Električni dostavnik Renault EZ-FLEX

Renault EZ-FLEX je kompakten in okreten dostavnik, ki zasnovan za tekoče premikanje po mestu.

K&B SI
Novice
Novice Varnost Pametni telovnik za večjo varnost

V sodelovanju s švedskima start-up podjetjema Light Flex in Imagimob je Scania razvila telovnik, ki poleg lepega videza skrbi še za...

K&B SI
Novice
Novice Iveco Stralisi za Alfa Romeo Racing

Iveco je uradni partner Formula 1 ekipe Alfa Romeo, prejšnji teden pa jim je za logistične potrebe nove sezone dostavil dvanajst...

K&B SI
Novice
Novice Tehnologija Volvo I-Save paket

Volvo Trucks je s ciljem zmanjševanja porabe goriva predstavil nov paket imenovan I-Save, ki naj bi pri modelih FH prispeval k do 7 %...

K&B SI
Novice
Novice Avtodom Neoplan kot luksuzni avtodom

MAN-ov Bus Modification Center je iz turističnega avtobusa Neoplan Tourliner naredil luksuzni avtodom.

K&B SI
Novice
Novice Statistika Traton z veliko rastjo

Skupina Traton, ki združuje znamke MAN, Scania in Volkswagen Caminhões e Ônibus, je v preteklem letu beležila veliko rast prodaje.

K&B SI
Novice
Novice Prevzem 20 Scanij za Špedicijo Goja

Špedicija Goja je v januarju 2019 od Scanie Slovenija d.o.o. prevzela 20 novih tovornjakov modela R450.