Actros prevažal letalo Airbus
Actros prevažal letalo Airbus
  14.01.2019  |  13:30
Čas branja: 1 min
Mercedesov specialni vlačilec za izredne prevoze Actros SLT je po nemških cestah prevažal prav poseben tovor - trup leta Airbus A320.

Ravno nenavaden tovor je bil tisti, ki je pritegnil številne poglede, čeprav tudi dimenzije izrednega prevoza niso bile tako skromne - v dolžino je meril 60 metrov, v širino pa 5 metrov, medtem ko se je skupna masa ustavila pri 90 tonah. To je bila mala malica za Actrosa 4163 SLT z močjo slabih 630 KM, kateremu se je na zadnjih kilometrih poti, po strmih cestah skozi Schwarzwald, pridružil še en Actros za potiskanje kompozicije.

Transportno podjetje Paule je tovor naložilo na letališču v Talinu, se vkrcalo na trajekt do nemškega mesta Lübeck in nato pot nadaljevalo po cesti do mesta Calw. Za pot od Baltskega morja do Schwarzwalda so potrebovali tri dni, Airbus pa bo v svojem drugem življenjskem obdobju služil treningom nemških specialnih enot.

 

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
K&B SI
Novice
Novice Elektrika CF Electric za Manders Transport

Potem ko je bil decembra predan v uporabo DAF CF Electric nizozemski trgovski verigi Jumbo, je v teh dneh enega prevzelo tudi transportno...

K&B SI
Novice
Novice Parkirišča 1.100 novih parkirišč v Avstriji

Medtem ko se vsa Evropa sooča s pomankanjem parkirnih mest za tovorna vozila, iz Avstrije prihaja vzpodbudna vest – v letih 2019 in 2020...

K&B SI
Novice
Novice Izredni prevozi Petosna Scania S730

Nizozemsko podjetje Te Kloeze-Bruyl je v svoj vozni park tovornjakov za izredne prevoze vključilo Scanio S730 v konfiguraciji 10×4*6.

K&B SI
Novice
Novice Predstavitev Slovenska premiera Actrosa

V Ljubljani je potekala premiera prenovljenega Mercedesovega Actrosa, ki bo na slovenske ceste sicer zapeljal v mesecu juniju.

K&B SI
Novice
Novice Migranti Še en zid v Calaisu

Potem, ko je bil zgrajen zid med avtocesto in nekdanjim migrantskim taboriščem imenovanim 'džungla', se sedaj gradi še zid okoli...

K&B SI
Novice
Novice Zakonodaja Kazen za izklop zavorne asistence

Nemško ministrstvo za promet napoveduje spremembo zakonodaje, ki bo omogočala kaznovanje voznikov, ki izklopijo zavorno asistenco.

K&B SI
Novice
Novice Hödlmayr z visoko kakovostjo kleparstva in lakiranja

Tehniki podjetja Hödlmayr International zagotavljajo visoke standarde kakovosti v lastnih avtomobilskih logističnih centrih po vsej...

K&B SI
Novice
Novice Lepotice se vozijo s Setro

30 tekmovalk na izboru za Miss Francije 2019 se je prevažalo z luksuzno opremljeno Sestro S 516 HDH.