Slovenska premiera Actrosa
Slovenska premiera Actrosa
  01.02.2019  |  00:10
Čas branja: 1 min
V Ljubljani je potekala premiera prenovljenega Mercedesovega Actrosa, ki bo na slovenske ceste sicer zapeljal v mesecu juniju.

Glavna novost pri prenovljenem Actrosu sta kameri namesto vzvratnih ogledal, ki sliko prikazujeta na zaslonih v kabini. Druga pomembna novost je delno avtonomna vožnja oz. avtonomna vožnja na drugem nivoju, ki lahko do 15 sekund (kar je trenutno največ kar dovoli zakonodaja), popolnoma samodejno vozi tovornjak. Med ostalimi novosti sta še LCD zaslona na armaturni plošči, ki nadomeščata klasične merilnike ter nekatera stikala, izboljšan je predvidljiv topografski tempomat PPC, ki ima sedaj več podatkov o lokalnih cestah, vključno z začetki naselij in lokacijami krožišč, pred katerimi že zmanjšuje hitrost. Prav tako izboljšan je telematski sistem, ki lahko predhodno opozori na potencialno okvaro, varnost pa povečuje aktivna zavorna asistenca pete generacije (ABA 5).

Oblikovno je Actros ostal praktično nespremenjen, malenkost so preoblikovani le prednji žarometi z integriranimi LED lučmi. Cena bo, tudi zahvaljujoč bogatejši opremi, malenkost višja, prva vozila, ki so že naročena, pa na slovenske ceste prihajajo v juniju.

Foto galerija

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
K&B SI
Novice
Novice Tehnologija Volvo I-Save paket

Volvo Trucks je s ciljem zmanjševanja porabe goriva predstavil nov paket imenovan I-Save, ki naj bi pri modelih FH prispeval k do 7 %...

K&B SI
Novice
Novice Avtodom Neoplan kot luksuzni avtodom

MAN-ov Bus Modification Center je iz turističnega avtobusa Neoplan Tourliner naredil luksuzni avtodom.

K&B SI
Novice
Novice Statistika Traton z veliko rastjo

Skupina Traton, ki združuje znamke MAN, Scania in Volkswagen Caminhões e Ônibus, je v preteklem letu beležila veliko rast prodaje.

K&B SI
Novice
Novice Prevzem 20 Scanij za Špedicijo Goja

Špedicija Goja je v januarju 2019 od Scanie Slovenija d.o.o. prevzela 20 novih tovornjakov modela R450.

K&B SI
Novice
Novice Oldtimer Najstarejši je A1600 iz leta 1968

DAF je lani, ob praznovanju 90. obletnice znamke, sprožil akcijo iskanja najstarejšega tovornjaka, ki je še vedno v uporabi.

K&B SI
Novice
Novice Scania 14.000 km čez Južno Ameriko

V sklopu predstavitve nove generacije tovornjakov v Južni Ameriki je Scania z dvema tovornjakoma S500 prevozila 14.000 kilometrov od...

K&B SI
Novice
Novice Bauma Motor D15 namesto D20

MAN bo na salonu BAUMA predstavil 11 vozil, poudarek pa je na novi generaciji motorjev, povečani učinkovitosti in nosilnosti.

K&B SI
Novice
Novice Elektrika CF Electric za Manders Transport

Potem ko je bil decembra predan v uporabo DAF CF Electric nizozemski trgovski verigi Jumbo, je v teh dneh enega prevzelo tudi transportno...